Guider

Ett paddeläventyr längs Sveriges blå band

 

#sverigepaddeln

Med en lång bakgrund som elitkanotist och en gedigen utbildning inom träning har Danny hjälpt både motionärer och elit inom paddling. Inom Svenska Kanotförbundet har Danny även jobbat med utveckling av paddelsporten.

 

Genom Kajakcoachen.se har Danny hjälpt motionärer och multisportare med framför allt teknik, arrangerat teknik- och styrkekurser för paddling, samt arrangerat Sveriges populäraste paddelläger.

 

Som förbundskapten för landslaget i kanotmaraton jobbar Danny även med de allra bästa inom paddling.

 

Vid sidan om sina ledaruppdrag är Danny mycket aktiv själv och gillar att ta sig an utmaningar, gärna inom paddling. Senast under 2015 slog han ett nytt världsrekord genom att paddla 24 timmar i sträck på en paddelmaskin, tog ett EM-brons i Quadrathlon och blev Svenska Cupen-mästare i multisport.

 

Jacob har även han en lång bakgrund som elitkanotist och har bland annat varit 3:a i världsrankingen i kanotmaraton och vunnit flera SM-guld. Genombrottet för Jacob kom redan 2003 när han tog EM-silver som junior. Jacob jobbar dagligen med att motivera och hjälpa människor i sin träning.

 

Genom att vara en av Sveriges första och mest anlitade teknikinstruktörer inom paddling har Jacob vart med och hjälpt allt från nybörjare till dagens landslagselit.

 

Jacob jobbar dagligen med att hjälpa människor att utveckla sig som personer och nå sina mål. Som inspiratör och personlig tränare arbetar Jacob både på individnivå och med stora grupper.

 

Jacob är inte den som säger nej till ett äventyr. Han har bland annat rott en vikingabåt till Gotland, genomfört Ironman, tävlat i landslaget i maratonpaddling, Surfski och Drakbåt. Han har den snabbaste paddeltiden på Åre Extreme Challenge i stafettklassen och vunnit Dalslands Kanotmaraton+.

 

Jacob & Danny är ett team!

 

Jacob och Danny har en lång bakgrund tillsammans, från att de tävlade mot varandra i paddling som ungdomar till att de började tävla med varandra i landslaget. 2010 tävlade paret tillsammans för första gången på Nordiska Mästerskapen i kanotmaraton och bärgade hem en bronsmedalj och blev uttagna till att representera Sverige i världscupen samma år.

 

Med två helt skilda personligheter hamnar de två titt som tätt i hätska men ganska komiska diskussioner, men Kanot-Sveriges "Helan & Halvan" har ändå både i framgång och motgång alltid backat upp varandra.

 

Efter att båda valt att avsluta sina elitidrottskarriärer inom paddling har de ändå hållt ihop i vått o torrt, bokstavligen. 2014 var de först över mållinjen i Svenska mästerskapen i Surfski i SS2 (tvåmanssurfski). Under 2015 föll de båda för sporten Swimrun och bildade ett lag inför Höga Kusten Swimrun. En tävling på 35km löpning och 7 km simning, som blivit känd för att ha varit en av de tuffaste swimruntävlingarna någonsin. Banan fick ändras under loppets gång pga den allt för kraftiga blåsten och de stora vågorna.

 

Peppade av årets swimrunutmaning vill de ta sig an nya utmaningar och de vill ha med Dig!

 

 

Så häng med Jacob och Danny på Sverige Paddeln,

ett unikt paddeläventyr på 190 kilometer genom Sverige!

Samarbetspartners